Vertrouwelijk papier

Stap 1

Inzameling vertrouwelijk papier

Vertrouwelijk papier dat je niet meer nodig hebt mag niet in handen van onbevoegden terechtkomen. Laat je vertrouwelijk papier vernietigen volgens de strengste richtlijnen. Wanneer je het papier apart inzamelt in beveiligde containers en gecertificeerd laat vernietigen voldoe je niet alleen aan de wet, maar maken wij van je oude papier weer nieuw papier!

Waarom scheiden?

Vertrouwelijk papier vereist uiteraard een vertrouwelijke behandeling. Zo voorkom je dat persoonsgegevens, bedrijfsgeheimen of andere wettelijk beschermde informatie op straat terechtkomen. Het papier verzamel je gescheiden van andere afvalstromen in afgesloten containers. Wij halen het op met milieuvriendelijke afgesloten wagens oftewel securitytrucks. Dit kan een incidentele opdracht zijn als je bijvoorbeeld hebt opgeruimd of in een abonnementsvorm waarbij we met vaste regelmaat bij je langskomen. Heel belangrijk in de omgang met vertrouwelijk papier is dat alle handelingen NAID AAA en CA+ gecertificeerd zijn. Zo weet je zeker dat het vertrouwelijk papier vernietigen professioneel wordt uitgevoerd.

Wat zegt de wet?

Er zijn strenge regels voor de bescherming van persoonsgegevens volgens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) ook wel bekend als de Europese Privacyverordening of Engelstalige General Data Protection Regulation (GDPR).

Stap 2

Vernietiging vertrouwelijk papier

Je wilt er zeker van zijn dat vertrouwelijk papier niet op straat terechtkomt. Daarom wordt vertrouwelijk papier eerst gecertificeerd vernietigd voordat het papier verder wordt verwerkt. De snippers die overblijven worden ingezet om nieuwe producten van te maken.

Hoe wordt het papier vernietigd?

De beveiligde securitytrucks halen het vertrouwelijk papier bij je op en brengen het naar onze afgesloten vernietigingslocatie. Het papier gaat binnen 24 uur de vernietigingsmachine in en wordt verwerkt tot hele kleine stukjes, zo klein als een postzegel, zodat de informatie op het papier onleesbaar wordt. Dit geheel gecertificeerde proces verloopt volgens de DIN-norm 66399. Na vernietiging  van het papier ontvang je van ons inloggegevens voor je persoonlijke online omgeving, waar je gewichtenrapportages en vernietigingscertificaten kunt bekijken en downloaden.

Hoe wordt oud papier nieuw papier?

De papierfabriek ontvangt de snippers geperst in balen van wel 600 kilo. Ze maken hier pulp van door het te vermengen met water en zeven alle ongewenste vuilresten, zoals nietjes en paperclips eruit. De papiervezels die overblijven gaan in een ontinkter waar met hoge druk luchtbelletjes door de vezels worden geperst zodat de inkt los komt. Soms wordt de pulp daarna gebleekt met zuurstof of waterstofperoxide. Na het drogen en persen van de pulp ontstaat er een eindproduct dat op grote rollen gedraaid wordt. Nu kan het papier weer worden ingezet om nieuwe producten van te maken!

Stap 3

Circulaire producten van vertrouwelijk papier

Van al het verzamelde papier, bij jou en onze andere klanten, maken wij weer nieuw papier en dat leveren wij ook weer terug. Product for Product noemen wij dat!

Hoe kan ik deze producten bestellen?

Heel simpel door naar onze webshop te gaan en daar producten met het Paper for Paper keurmerk op te zoeken. Denk hierbij aan papieren handdoekjestoiletpapier en poetsdoekrollen, maar ook aan je velletjes papier voor de printer! Extra leuk is dat wanneer je gerecyclede producten in onze webshop koopt je in één oogopslag de behaalde milieubesparingen te zien krijgt.

Groene punten sparen

Om je te belonen voor je duurzame aankoop kan je groene punten sparen! Bij elke € 100,- in je bestelling ontvang je al een groen punt. Je punten kan je inwisselen voor een bomendonatie aan ons bebossingsproject in Ethiopië, voor een duurzaam product of een cadeaukaart naar keuze. Tip! Je spaart sneller meer punten voor een bomendonatie als je ook andere producten uit de webshop mee besteld, bijvoorbeeld uit ons uitgebreide assortiment met kantoorbenodigdheden.

Jouw vertrouwelijk papier laten vernietigen?

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte!

Gescheiden afval verzamelen

Gerecycled papier terug kopen?

Zoals bijvoorbeeld deze gerecyclede papieren handdoekjes. Of één van de andere 30.000 artikelen!

Of als gerecycled printpapier?

Zoals bijvoorbeeld deze gerecyclede pakken printpapier. Of één van de andere 30.000 artikelen!

Contact

De Graaf Groep B.V.
Hertzstraat 10
1446 TG Purmerend
Nederland
info@degraafgroep.nl
Tel: 0299-223 888
KVK: 36042774
BTW: NL802460550B01
BANK: NL80 ABNA 0410 4031 13

Nieuwsbrief ontvangen?