Papier & Karton

Stap 1

Inzameling papier & karton

Wanneer je papier en karton gescheiden verzamelt kan het worden ingezet voor recycling! Wist je dat 85% van het papier en kartonafval in Nederland al wordt gerecycled? Naast het positieve milieuaspect levert het je ook een aanzienlijke kostenbesparing op.

Waarom scheiden?

Doordat wij in Nederland zo goed papier en karton scheiden en recyclen staan wij aan de top van Europa! Papier- en kartonafval bestaat uit gebruikt print- en kantoorpapier, enveloppen, oude kranten, tijdschriften, reclamedrukwerk, kartonnen dozen enzovoort. Het mag allemaal in de papierbak zolang het maar schoon en droog is.

Hoe verzamelen?

Papier- en kartonafval verzamel je doorgaans in rolcontainers of gaaskooien. Grote hoeveelheden verzamel je makkelijker in afzet- of perscontainers, en voor deze grote hoeveelheden kan een vergoeding worden gegeven. Wij halen het op gecertificeerde wijze met milieuvriendelijke wagens op in een vast abonnement of incidenteel wanneer je bijvoorbeeld hebt opgeruimd. Heb je ook vertrouwelijk papier? Daarvoor geldt een beveiligde werkwijze.

Wat zegt de wet?

Uitgangspunt van de Wet milieubeheer is dat bedrijven verplicht zijn alle afvalstoffen te scheiden, gescheiden te houden en gescheiden af te geven, tenzij dat redelijkerwijs niet van hen kan worden gevergd. De richtlijn afvalscheiding voor bedrijven zegt dat je de stroom papier en karton geheel kan scheiden van het restafval. Bij vertrouwelijk papier is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing.

Stap 2

Verwerking papier & karton

Oud papier en karton scheiden en recyclen loont omdat deze stroom voor 100% te recyclen is. Het is daarom een belangrijke grondstof voor nieuw papier en karton. Zo bestaat in Nederland gemaakt papier en karton voor 82% uit oud papier en karton!

Hoe wordt het papier verwerkt?

Onze milieuvriendelijke wagens halen het papier en karton bij je op en brengen het naar onze verwerkingslocatie. Daar wordt het papier van het karton gescheiden en eventuele vervuiling verwijderd. Vanuit de MVO gedachte vragen we hierbij hulp van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De overgebleven gescheiden stromen worden door een grote persmachine in balen van wel 600 kilo geperst voor transport naar de papierfabriek. Als klant ontvang je van ons inloggegevens voor je persoonlijke online omgeving, waar je de gewichten van je ledigingen kunt bekijken en downloaden.

Hoe wordt het papier en karton gerecycled?

Voor zowel papier als karton is de werkwijze nagenoeg hetzelfde. De papierfabriek maakt van de balen een papierbrij oftewel pulp door het te vermengen met water. Om de laatste vuilresten te verwijderen, zoals nietjes en paperclips, zeven ze de pulp. De papiervezels die overblijven gaan in een ontinkter waar met hoge druk luchtbelletjes door de vezels worden geperst zodat de inkt los komt. Voor wit papier wordt de pulp daarna gebleekt met zuurstof of waterstofperoxide. Bij karton is dat niet nodig. Na het drogen en persen van de pulp ontstaat er een eindproduct. Dit kan worden ingezet om nieuwe kartonnen of papieren producten van te maken!

Stap 3

Circulaire producten gemaakt van papier & karton

Papier en karton scheiden en recyclen draagt bij aan de groei van circulaire producten Van al het verzamelde papier, bij jou en onze andere klanten, maken wij weer nieuw papier en dat leveren wij ook weer terug. Paper for Paper noemen wij dat!

Hoe kan ik deze producten bestellen?

Heel simpel door naar onze webshop te gaan en daar producten met het Paper for Paper keurmerk op te zoeken. Denk hierbij aan papieren handdoekjestoiletpapier en poetsdoekrollen, maar ook aan je velletjes papier voor de printer! Extra leuk is dat wanneer je gerecyclede producten in onze webshop koopt je in één oogopslag de behaalde milieubesparingen te zien krijgt.

Groene punten sparen

Om je te belonen voor je duurzame aankoop kan je groene punten sparen! Bij elke € 100,- in je bestelling ontvang je al een groen punt. Je punten kan je inwisselen voor een bomendonatie aan ons bebossingsproject in Ethiopië, voor een duurzaam product of een cadeaukaart naar keuze. Tip! Je spaart sneller meer punten voor een bomendonatie als je ook andere producten uit de webshop mee besteld, bijvoorbeeld uit ons uitgebreide assortiment met kantoorbenodigdheden.

Jouw papier & karton laten inzamelen?

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte!

Gescheiden afval verzamelen

Gerecycled karton terug kopen?

Zoals bijvoorbeeld deze ordner van 100% gerecycled karton. Of één van de andere 30.000 artikelen!

Contact

De Graaf Groep B.V.
Hertzstraat 10
1446 TG Purmerend
Nederland
info@degraafgroep.nl
Tel: 0299-223 888
KVK: 36042774
BTW: NL802460550B01
BANK: NL80 ABNA 0410 4031 13

Nieuwsbrief ontvangen?