Van afval tot product, wij geven mondkapjes een nieuw leven.

Samen met Interall Group uit Amsterdam en Good Plastic Company uit Almere zijn wij een project gestart voor een nieuwe productenlijn, gemaakt van gebruikte mondkapjes.

Recyclen
De (blauw-witte) mondkapjes zijn zeér moeilijk te recyclen, en worden op dit moment altijd verbrand, maar wij hebben daar een oplossing voor bedacht. De eerste inlever ‘’mondkapjes bak’’ staat bij de Plus supermarkt Ligthart in Purmerend. Hier kunnen consumenten hun gebruikte mondkapjes in gooien.

Wij (De Graaf Groep) halen vervolgens de mondkapjes op bij deze supermarkt. En binnenkort ook bij een aantal ziekenhuizen in Amsterdam (de mondkapjes van de bezoekers). De mondkapjes worden vervolgens geschredderd, en gesmolten tot platen. Daarna freest Interall Group hieruit producten: Laptophouders, telefoonhouders, boekenhouders, boekensteunen, prijsbokalen etc.

Nieuwe producten
In de platen zie je af en toe nog een ‘’heel’’ mondkapje. En die zie je dan ook in de producten terug. De producten worden vervolgens verkocht via Interall Group voor de promotionele branche, en via Product for Product (onderdeel van de Graaf Groep) aan de consument.

Plastic Bank
10 % van de omzet van de verkochte producten gaat naar Plastic Bank: een organisatie die ervoor zorgt dat minder plastic in de oceaan terecht komt, door plastic een waarde te geven. Zo ontvangen de inzamelaars van het rondslingerend plastic een goed inkomen waardoor de armoede in de landen waar de vervuiling het allerergst is (zoals de Filipijnen), ook deels wordt tegengegaan.