Lever je privacygevoelig materiaal gratis in tijdens de Data Privacy week 4-9 april

Data Privacy Week 2022, een week om gratis je privacygevoelig materiaal in te leveren bij een professionele datavernietiger, in de buurt!

Van 4-9 april 2022 organiseren Nederlandse CA+ gecertificeerde bedrijven een bewustwordingscampagne. Het doel is om zoveel mogelijk mensen er van bewust te maken dat privacygevoelig materiaal niet zomaar in de oudpapierbak of de elektronica-container gegooid moet worden. De kans dat persoonsgegevens op straat komen te liggen, dus datalekken, is aanwezig, 

Thuiswerken

Met het vele thuiswerken in de afgelopen twee jaar is de kans op datalekken alleen maar toegenomen. Denk maar eens aan een zakelijk documentje op de privé laptop, omdat dit op een bepaald moment net even handiger was. Of dat belangrijke document dat we uitprinten om het goed te kunnen lezen. We printen minder, maar wat we printen is veel vertrouwelijker! Dus het is verstandig om in de #DPW2022 gratis je privacygevoelig materiaal -papier, laptops, mobieltjes of ssd kaarten- inleveren bij een professionele datavernietiger in de buurt! Zoals bij De Graaf Security.

Deuren open voor particulieren

‘Wij helpen met name onze zakelijke klanten met het voorkomen van datalekken’, vertelt Rob de Graaf, directeur De Graaf Security. In deze week openen wij onze deuren voor alle particulieren. Je moet er toch niet aan denken dat jij verantwoordelijk bent voor datalekken omdat personeelsdossiers of belastinggegevens die je in je bezit hebt, per ongeluk in de oudpapier-container van de sportvereniging terechtkomen. Of dat er gegevens worden gehaald van een laptop of mobiel die jezelf al had afgeschreven. Het is een mooi moment om je verouderde privéadministratie of een oude laptops en mobieltjes die je in je kast hebt liggen, in te leveren.’

Op de speciale website www.dataprivacyweek.nl is meer informatie te vinden over de inleverpunten, zoals openingstijden en welke materialen in te leveren zijn. Klik hier voor de openingstijden van De Graaf Security.