De Graaf Groep ondersteunt Kira Bunschoten en VZV Handbal

Omdat De Graaf Groep de sport een warm hart toedraagt ondersteunt zij verschillende sportverenigingen en sporters in de regio. Eén daarvan is handbalster Kira Bunschoten. Maak nu kennis met haar.

Hoe lang speel je al handbal?

“Inmiddels al ruim 11 jaar. Ik speelde eerst bij H.V. VIDO in Purmerend en sinds het seizoen 2019/2020 speel ik bij VZV in ‘t Veld. Mijn oom was hoofdtrainer bij VZV dus ik ging daar al af en toe kijken met mijn moeder. Mijn moeder zag op een gegeven moment op de facebookpagina van VZV een oproep voor een trainingsdag staan waarbij de meiden van dames1 de training gaven. Ik heb meegedaan en vond de snellere tak van het spel meteen leuk. Toen ben ik lid geworden bij VZV”.

Wat vind je zo leuk aan handbal?

“Ik ben echt met de sport opgegroeid. Mijn moeder heeft ook altijd gehandbald. Ik vind de snelheid van het spel echt heel erg leuk en dat het een teamsport is. Een overwinning doe je samen.”

Hoe gaat het seizoen op dit moment voor jou en je team?

“Ik zit in het A1-team en het gaat wel goed. We behoren tot de middenmoot van de poule. Ons team bestaat uit veel nieuwe speelsters dus we moeten even aan elkaar wennen. Maar we zijn mooie stappen aan het maken. We trainen 4 keer per week samen en hebben daarnaast elke week een wedstrijd.”

Waarom zijn sponsors zo belangrijk?

“Het is voor mij en mijn team belangrijk omdat we dankzij de sponsoring nieuwe materialen zoals ballen aan kunnen schaffen. Die slijten namelijk hard als je veel traint. Ook is het zo dat we, omdat we hoog spelen, vaker verder weg moeten. Dankzij sponsoring kunnen we daar samen in busjes naartoe.”

De Graaf Groep is één van jouw sponsors. Welke diensten leveren zij?

“De Graaf Groep sponsort mij persoonlijk, dat deden ze al toen ik nog in Purmerend speelde. Ik kende het bedrijf al omdat ze elke eerste zaterdag van de maand papier bij mij thuis ophaalden en dat recyclen. Dat vind ik ook wel belangrijk. Ik ken Rob de Graaf al heel erg lang en vindt het erg mooi dat zijn bedrijf mij sponsort. Ik ben ze dan ook heel erg dankbaar dat ze dat voor het tweede jaar op rij doen. Dat is wel heel erg speciaal.”

Heb je nog toekomstdromen in het handbal?

“Het allerbelangrijkste vind ik, dat ik plezier blijf houden in mijn sport. Het lijkt mij wel heel erg leuk om hoog te spelen, in dames 1 bijvoorbeeld. Maar plezier blijft voor mij het allerbelangrijkste.”