Stap 1

Inzameling metaal

Metalen zijn oneindig recyclebaar. Daarom is metaalrecycling heel interessant. Vaak leveren metalen ook nog een hoge vergoeding op als je het bij ons inlevert. Dus scheiden is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee!

Waarom scheiden?

Metaal kan soms in zijn geheel worden hergebruikt, bijvoorbeeld door een metalen balk opnieuw te gebruiken in de bouw. Maar vaak worden metalen omgesmolten om er weer iets nieuws van te maken. Metalen worden onderverdeeld in ferro en nonferro metalen. Oude metalen die het hergebruikcircuit ingaan worden schroot genoemd. Ferro schroot bestaat uit staal; non-ferro schroot (overige metalen) kan onder andere bestaan uit koper, lood, zink, aluminium enzovoort.

Hoe verzamelen?

Je kunt metaal het beste verzamelen door afzetcontainers te gebruiken. Metalen variëren in lengte en zijn vaak erg zwaar. Het is zinvol om je schroot in meerdere stromen te scheiden, zoals koper en aluminium, gezien hun hoge waarde. De volle afzetcontainers kunnen wij weer bij je ophalen met onze container- of portaalwagens. Een deel van onze klanten brengen hun metalen zelf naar onze eigen gecertificeerde metaalwerf. Klik hier voor onze acceptatievoorwaarden. Over het algemeen brengen metalen geld op waarbij de hoogte van de vergoeding afhankelijk is van het soort metaal en eventuele transportkosten. Dus het kan lonen om even de werkloods of je garage op te ruimen!

Wat zegt de wet?

Uitgangspunt van de Wet milieubeheer is dat bedrijven verplicht zijn alle afvalstoffen te scheiden, gescheiden te houden en gescheiden af te geven, tenzij dat redelijkerwijs niet van hen kan worden gevergd. De richtlijn afvalscheiding voor bedrijven zegt dat wanneer er meer dan 40 kilo per week aan metalen vrijkomen, deze gescheiden moeten worden aangeboden.

Stap 2

Metaalrecycling

Metalen zijn optimaal te recyclen, voor 100% en oneindig. Doordat metalen zo waardevol zijn als grondstof krijg je er zelfs een vergoeding voor! Het loont dus om je gescheiden metaal aan te bieden voor metaalrecycling.

Hoe wordt metaal verwerkt?

Nadat de metalen door ons zijn opgehaald of naar onze eigen metaalwerf zijn gebracht worden ze gesorteerd. Een grote kraan verplaatst de verschillende soorten naar hun eigen sorteervak. Bij kleinere objecten kan dit ook handmatig worden gedaan. De verschillende soorten zoals, staal, koper, lood en aluminium worden van elkaar gescheiden om ze zo goed mogelijk opnieuw in te kunnen zetten. Dit alles onder toeziend oog van de Metaalrecycling Federatie die ons heeft gecertificeerd met het MRF-keurmerk.

Hoe wordt metaal gerecycled?

Als eerst wordt gekeken naar de mogelijkheid om een voorwerp van metaal in zijn geheel her te gebruiken. Bijvoorbeeld een metalen balk die nog in goede staat is om te gebruiken in de bouw. Wanneer dit niet mogelijk is wordt het metaal gescheiden aangeleverd aan de hoogovens waar het wordt omgesmolten om er weer nieuwe producten van te maken.

Stap 3

Circulaire producten gemaakt van metaal

Van al het verzamelde metaal, bij jou en onze andere klanten, maken wij weer nieuw metaal en dat leveren wij ook weer terug.
Hoe kan ik deze producten bestellen?

Heel simpel door naar onze webshop te gaan en daar producten op te zoeken. Denk hierbij aan nietjes, afvalbakken, meubilair en vele andere toepassingen. Extra leuk is dat wanneer je gerecyclede producten in onze webshop koopt je groene punten spaart.

Groene punten sparen

Om je te belonen voor je duurzame aankoop kan je groene punten sparen! Bij elke € 100,- in je bestelling ontvang je al een groen punt. Je punten kan je inwisselen voor een bomendonatie aan ons bebossingsproject in Ethiopië, voor een duurzaam product of een cadeaukaart naar keuze. Tip! Je spaart sneller meer punten voor een bomendonatie als je ook andere producten uit de webshop mee besteld, bijvoorbeeld uit ons uitgebreide assortiment met kantoorbenodigdheden.

Metaal laten inzamelen?

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte!

metaal

Gerecycled metaal terug kopen?

Zoals deze afvalscheidingsbak van gerecycled metaal. Of één van de andere 30.000 artikelen!

Of als gerecyclede nietjes?

Zoals bijvoorbeeld deze gerecyclede nietjes. Of één van de andere 30.000 artikelen!

Contact

De Graaf Groep B.V.
Hertzstraat 10
1446 TG Purmerend
Nederland
info@degraafgroep.nl
Tel: 0299-223 888
KVK: 36042774
BTW: NL802460550B01
BANK: NL80 ABNA 0410 4031 13

Nieuwsbrief ontvangen?